DAG 7 - Batakuda, Arucas, Carrefour!
DAG 7 - vrijdag 5 februari
Om 8u30 werden we verwacht aan Astoria Hotel om naar Arucas te gaan voor Batukada les (het bespelen van Zuid-Amerikaanse percussie). Best wel plezant eigenlijk, het deed me denken aan fragmenten van het carnaval in Rio de Janeiro.
We waren met een 15tal personen, maar het klonk goed en het ritme zette aan tot shaken ;) Na het trommelen en tamboerijnen stond er nog een kennismaking met het stadje Arucas op het programma: we kregen uitleg over 'La Iglesia' en daarna over 'El Ayuntamiento'. De uitleg was ook weer volledig in het Spaans, dus ik heb weer hier en daar wat info gemist, spijtig...
Rond 14u zijn we dan teruggekeerd naar Las Palmas: ik had massa's veel honger! Ik had er geen idee van dat het zo laat zou worden, dat mochten ze me nou toch wel eens gezegd hebben! Eens terug in Las Palmas zijn we met Magda (een Pools meisje) naar de Carrefour geweest om ons ‘middagmaal' te kopen. Na het oppeuzelen van ons met de vingers besmeerd broodje, namen we nog eens een kijkje in het winkelcentrum. En ja hoor, alweer ging ik naar buiten met een zakje in de hand. Dit keer hield het zakje mijn toekomstige carnavalsoutfit in!
's Avonds ging Elisa naar de cinema met Elia, maar ik bleef in onze piso. Ik wou alvast beginnen knutselen aan mijn outfit: mijn groene kleedje moest nodig gerestyled worden met het roze kinderjurkje. Aan iedereen die nu iets draagbaars voor zich ziet: proficiat, aan alle anderen: de foto's volgen!
Het Pools meisje heet MAGDA,
MAGDA