Weekend 12-14feb
Weekend 12 tot 14 februari 2010
Ondanks de wijze stage, zijn we toch blij dat het weekend is: faeces tijd ;)
VRIJDAGAVOND
We hadden ons voorgenomen een kijkje te gaan nemen naar Santa Catalina om het carnaval eens te gaan checken. Onderweg kwamen we een hond en 2 sailorboys tegen. Elisa had het vooral op de hond gemunt en wou ermee op de foto. De 2 gasten mochten er ook nog bij... Na wat babbelen, wilden we vertrekken naar de fiesta. De ene gast ging naar huis met de bus, de andere had zich zelf even geïnviteerd om mee te gaan... Woehoew... NIET DUS! Hoe langer hij meeliep, hoe meer hij me liep te irriteren! Maar sissy's als we zijn, bleven we vriendelijk en hoopten en hem ergens onderweg te kunnen dumpen. Niets was minder waar: we zaten er mee opgescheept! Domper op de feestvreugde! Uiteindelijk zeiden we dat we naar huis gingen. Hij liep zelfs weer mee tot aan onze fietsen! Gelukkig maakte hij onze avond goed door een showtje te geven met de biciclette van Elisa en in zijn laatste slide plat op de bek te gaan!!!! :D Moesten wij ons even inhouden om hem niet vierkant uit te lachen!
Besluit van de avond: when we want to go to sleep, but we are sad: we have to watch a funny movie! (of we kijken naareen gastdie plat op zijn 'muile' gaat met ons fiets!)*** :p
Tweede besluit van de avond: we leggen geen contact meer met gasten die een hond bij hebben.
Derde besluit van de avond: we moeten DRINGEND smoezen vertalen in het Spaans en grover zijn tegenover motzakken!
ZATERDAG
We sliepen tot de middag, brunchten en vlogen in ons schoolwerk. Op het doen van onze boodschappen na werkten we tot 's avonds laat, tot het uur van preparing to party. Het grootste voordeel hier is dat we ons schoolwerk kunnen maken al genietend van het zonnetje, wat niet wegneemt dat ik heel content was dat het tijd was om me opnieuw in carnavaloutfit te proppen en opnieuw te vertrekken richting Santa Catalina met deze avond hopelijk geen motzakken! ;)
We vertrokken en er was DUIDELIJK veeeeel meer verkleed volk op stap! Hoe dichter we raakten van het spektakel, hoe moeilijker het werd om met onze fiets tussen de mensenmassa te slalommen: ongelofelijk hoeveel volk er was, ongelofelijk waarmee sommige mensen op straat durven komen en vooral ongelofelijk hoe marginaal het er weer aan toe ging! Het aroma is allesbehalve een streling voor de neus! ;)
We hoopten andere erasmussers tegen te komen en deze avond in een groep te kunnen feesten (al was het maar om de motzakken wat op afstand te houden als we in een bende stonden! ;)
Net toen we op het punt stonden te vertrekken, kwamen we Yasmine en Irene tegen. We gingen mee met Irene en haar 3 andere vrienden: dracula, scotisch boy en a lady in red.
Na wat dansen, dollen en de ogen de kost geven van al hetgeen rondom ons te zien was, fietsten we weer terug naar onze piso, richting ons bedje!
ZONDAG
Vandaag stond er een dagje zon, zee, strand op het programma! Het weer in Las Palmas zelf was overtrokken en regenachtig: ideaal dus dachten we om naar het zuiden te gaan!
HELAAS dacht het weer daar anders over: hoe dichter we kwamen van Puerto Rico hoe meer overtrokken het weer werd!! Puerto Rico is gekend als 1 van de meest zonnige plaatsen over de hele wereld en natuurlijk, als wij eens gaan regent het bakken uit de lucht! NIE NORMAAL!
Nu, regen of geen regen, we moesten er toch tenminste even blijven! Ten eerste was het zonde van het geld voor de bus om direct terug te keren. En ten tweede: ons vooruitzicht was ofwel ons hier bezighouden ondanks de regen of terugkeren naar Las Palmas en binnen zitten, werkend voor school... Dan toch liever in het ‘regenovergoten' Puerto Rico!
Het plan: een cafetaria of pasteleria zoeken en een taartje eten en een fokkie drinken. Na het zigzaggen tussen de druppels, vonden we uiteindelijk een bar met een degelijke dessertkaart. Elisa ging voor een wafel met slagroom en een bolletje ijs met een cafe con leche grande. Ik ging voor een pannenkoek met slagroom en ijs en een batido de platanas> bananenmilkshake!! De pannenkoek en de wafel mochten iets warmer, de milkshake iets kouder, maar het smaakte verdikke toch mega lekker!! EXACT wat we nodig hadden! Aan het einde van de boefsessie kwam de barman af met 2 grote, gratis(!) glazen baileys! Chin chin!! Naast de getinte milkshake (waar ik dus met andere woorden precies een beetje licht in het hoofd was), nu ook nog wat extra ‘lightness' van de baileys en dat voor een zondagnamiddag!!
Het weer verbeterde gelukkig en toen we de cuenta betaald hadden, scheen het zonnetje al weer op ons bolletje! De barman raadde ons een wandeling naast de kuststrook aan: gelijk had hij: super schoon! De kolkende zee, het uitzicht op zee, het contrast met de ‘stad',... een heel mooi plaatje om te onthouden! De wandeling kwam uit op een eerder verlaten strand: mocht het mooi weer geweest zijn, zat het hier waarschijnlijk vol met strandtoeristen, maar nu dus niet. We zetten onze mochillas bij de ligstoelen, verkleedden ons en namen een duikje in het helder blauwe water. Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig!!!! Super verfrissend en ontspannend om je te laten mee stromen met de kracht van de golven! Het water was ook echt niet koud eens je er even inzat en het weer beterde ziender ogen! Na wat te dobberen in het zoute water, kropen we uit het water. Ja hoor, dat kruipen mag je letterlijk nemen! Ik ben zowat samen met de golven aangespoeld op het strand of misschien beter: uit de zee gerold door de kracht van de golven!
Na het baden, nam Elisa nog een natural scrub beurt: een foto waard, ik paste voor de pijniging aangezien ik dan weer de zee in moest om me af te spoelen en vreesde dat ik deze keer niet meer uit de zee ging raken, gezien de vorige keer al zo elegant was!
Op de terugweg genoten we van de frisse zeelucht en besloten we dat deze dag toch een mega zalige was! Wat het lot niet allemaal voor ons in petto heeft!